Pályázatok

Kapacitás fejlesztés a GENÉV Kft-nél. - GINOP-1.2.2-15-2015-02247

A Genév Kft. hosszú évek óta elkötelezett a környezetbarát és higiénikus hulladékkezelési, illetve hulladék-újrahasznosítási ágazat fejlesztése mellett. Jelen projekt célja cégünk egyik jelentős üzletágának kapacitásbővítése volt, melynek során másodlagos nyersanyagot törünk, zúzunk, aprítunk és az így előállított különböző szemcseméretű frakciókat út- és járda alapba, és egyéb alapokba használjuk fel. A projekt keretein belül beszerzésre került egy pofás törő berendezés, melynek segítségével tudjuk elérni a másodlagos nyersanyagból készült különböző szemcseméretű alapanyagok kinyerését. Reményeink szerint a beszerzett eszközzel több száz tonnányi építési hulladék újrahasznosítása fog megvalósulni.

Kedvezményezett neve: GENÉV Generál Ingatlanforgalmazási Építőipari Vállalkozási Korlátolt Felelősségű Társaság
Projekt címe: Kapacitás fejlesztés a GENÉV Kft-nél.
Szerződött támogatás összege: 49.999.999 Ft
Támogatás mértéke (%-ban): 45%
Tényleges befejezés dátuma: 2016.november 30.
Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.2-15-2015-02247

2015. 11. 02.

Sajtóközlemény

A „Újrahasznosított és speciális alapanyagok felhasználásával előállított, innovatív építőipari termékek kutatás-fejlesztése" című projekt sikeres zárásáról

A GENÉV Generál Ingatlanforgalmazási Építőipari Vállalkozási Korlátolt Felelősségű Társaság eredményesen pályázott a Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása (KTIA 2013-PIAC_13) tárgyú pályázati kiírásra. A 449,59 millió forint vissza nem térítendő támogatást elnyert projekt címe „Újrahasznosított és speciális alapanyagok felhasználásával előállított, innovatív építőipari termékek kutatás-fejlesztése”.

A fejlesztés eredményeként újrahasznosított polisztirolból és speciális kötőanyagokból öntött, nem éghető, A2 tűzvédelmi besorolású, kiváló hőszigetelő tulajdonságú, speciális könnyűbeton darabolásával, méretre vágásával olyan építőipari terméket állítottunk elő, amely táblás hőszigetelés formájában forradalmasítja az utólagos hőszigetelést.

Ez a tömbből vágott tégla formátum teljes mértékben képes kiváltani a pórusbeton elemeket, mint például a közkedvelt Ytong téglát, amelynek hőszigetelő képessége csupán negyede az általunk fejlesztett speciális könnyűbeton téglának.

A passzívház tulajdonságokat közelítő, könnyűszerkezetes építési technológiánál a speciális könnyűbeton tégla merev, de ugyanakkor rugalmas építőanyag, mégis kiváló hőszigetelő és sok egyéb tulajdonsággal bíró kitöltő szerepet játszik a hagyományos ásványgyapottal szemben. Válaszfalak építésére is szolgáló, akár több elválasztó elem kivitelben is beépíthető.