GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-01052

A Genév Kft. Szegedi telephelyének fejlesztése (GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-01052 azonosítószámú projekt) támogatásban részesült. A projekt megvalósításának kezdete 2018.07.27. a projekt fizikai befejezése 2019.09.23.

A projekt összköltsége 253.744.762 Ft, melyből vissza nem térítendő támogatás 49.506.400 Ft, a konstrukció keretében igényelt kölcsön 143.804.305 Ft.

A projekt célja: Hőszigetelő anyag  gyártó csarnok a Genév Kft. Szeged külterületen, a 01406/22 Hrsz. alatt kívánja felépíteni. A telephely új üzemcsarnokában tömbösített hőszigetelő anyag gyártása fog történni. A csarnok 3 szekcióból fog állni, az alapanyag-segédanyag raktár, üzemi rész, ahol a gyártás folyik majd, és a készáru raktár Az üzemi rész első szekciójában lesz található az alapanyag és segédanyag raktár. Az alapanyag raktárban történik a keveréshez szükséges anyagok tárolása (cement, vízüveg, polisztirolgömb, mészhidrát, csemperagasztó, Genév2002  tűz gátló por ).

A gyártócsarnokon belül telepített fémvázon lesz elhelyezve a folyton keverő berendezés. A keverék készítése fekvő hengeres ejtő dobos-csigás szabályozható fordulatszámú (fordulat/perc) keverővel történik. A keverőbe az alapanyagokat a rakodó gép segítségével juttatjuk 4,5 méter magasságba. A folytonkeverő segítségével 95%-os homogenitást érhetünk el, az elkészült keverék gravitációs úton a dobból a garatos szállítószalagra kerül, s ezáltal még 2-3 %-kal megnövelve a homogenitást. A szállítószalagra kerülő mennyiség szabályozását egy vízszintesen a szalagra merőleges, magasságban állítható acéllemez végzi el. A szállítószalagról a keverék zsaluba juttatása gravitációs úton, mennyiség szabályozásával, szalag horizontális mozgatásával, több rétegben rétegezve vitelezzük ki.

A szalag, amely azonos hossztengelyen helyezkedik el a fogadószerkezetbe behelyezett zsaluval, a szalag előre-hátra történő mozgatásával juttatja be egyenletes terítéssel a keveréket a zsaluba, meghatározott rétegszámmal a keverék receptúráját, konzisztenciáját figyelembe véve.

A beöntött zsalu munkafolyamatból való kiemelése egy speciális rakodó eszközzel történik, mely beszerzése szintén a projekt részét képezi. A beöntött, teli zsalu a fogadószerkezetről szintén a rakodó segítségével leemelésre kerül. És a rakodóval szállítjuk a készáruraktárba, ill a logisztikai résznél a kamionokra is a rakodó segítségével rakodjuk.

A 48 órás tárolóban a tömb kiemelését követően nyilvántartásba vétel a tömbön elhelyezett azonosító szám feltüntetésével, beazonosítható gyártási idővel és a gyártási mennyiségek naprakész dokumentációjával. A gyártócsarnokon belül a beöntött tömb kezdeti szilárdsági értékéig szükséges a beöntött tömböt a zsaluban tartani. A tárolás történhet a hely kihasználása miatt egymás fölé sorolva, figyelve az újbóli emelhetőség lehetőségére. A zsaluban eltöltött idő megfelelő hőmérséklet mellett 24órát vesz igénybe. -beöntött zsalu fedett, temperált helyen történő 48órás tárolása

24 órás technológiai idő eltelte után a zsalu lenyitható-levehető oldalának eltávolítását követően a zsalu aljában alátét zsalulappal együtt a tömb kiemelésre kerül, és a 48órás tárolóba kerül, ahol intenzív hő fejlődés mellett a kötési folyamat folytatódik.

A keverőgép táplálásához egy speciális kotró rakodógépet (Komatsu PW-180-10 gumikerekes forgókotró kell beszerezni a projekt során. A gépet a zsalurendszerek szállításához és a kamionok rakodásához is használni fogjuk.

Az így előállított 3000x1000x1000mm tömböket a készáruraktárban tároljuk, majd onnan kerülnek a kamionokra.

  GenevGenevGenevGenevGenevGenevGenevGenevGenevGenevGenevGenevGenevGenevGenev